Un poliţist din Caracal suspect într-un caz de proxenetism și cămătărie, dat afară din Poliție

Data publicării:
politia romana ecuson

Un polițist din Caracal, ridicat în aprilie alături de alte persoane într-un dosar de trafic de proxenetism și cămătărie, a fost destituit din Poliție.

Potrivit Poliției, motivul destituirii acestuia îl constituie abateri disciplinare de „comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”.

Decizia a fost luată după finalizarea cercetării prealabile a polițistului, declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

„Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, susține Poliția.

Surse din anchetă citate de Mediafax susțin că este vorba despre un polițist din Caracal, ridicat în aprilie alături de alte persoane într-un dosar de trafic de proxenetism și cămătărie.

În aprilie, DIICOT anunța că procurorii și poliţiștii au făcut 34 de percheziții în Caracal și în comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din județul Olt, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în camătă și șantaj.

Grupul ar fi fost constituit în anul 2015 de către șapte persoane, având ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum și impunerea unor taxe de protecție. S-a stabilit că suspecții au dat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente făcându-se prin violență, amenințare și șantaj, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri.

Poliția Olt anunța tot atunci că membrii grupării erau bănuiți și că au recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi dus în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Au fost audiate atunci 120 de persoane.

Surse judiciare declară că la perchezițiile din aprilie a fost ridicat și un polițist de la Biroul Rutier Olt, care anterior lucrase ca polițist de proximitate în Caracal. Polițistul a fost audiat atunci ca martor, însă aceleași surse judiciare spun că a devenit suspect, acesta fiind și motivul pentru care a fost destituit din Poliție.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri