Un primar i-a dat o lecţie dură ministrului Muncii. S-a dus la notar şi a renunţat la pensia specială

Data publicării:
primar pensie

Ministrul Muncii susține că e perfect normal ca primarii din România să încaseze pensii speciale. Iar în opinia lui Marius Budăi, e firesc ca aceste indemnizații să fie plătite din bugetele locale.

Doar că teoria e contrazisă chiar de unul dintre edilii care ar urma să încaseze pensie specială.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Eu am mai fost şi puteţi să spuneţi că Budăi e apărătorul pensiilor speciale. Astea nu sunt pensii. Dacă vrem să avem un demnitar în România să fie corect, dedicat sau poate să facă voluntariat, şi după 4, 5, 6 ani de mandat iese la pensie cu 1200 - 1400 maxim, e în regulă şi mergem aşa pe linia asta. Noi am considerat şi ne-am asumat că nu”.

Ministrul Muncii susține și ideea ca pensiile speciale pentru primari să fie plătite din bugetele locale.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Aşa cum indemnizaţiile parlamentarilor se suportă din bugetul Camerei Deputaţilor, aşa şi aceste indemnizaţii trebuie să fie suportate de bugetul local că, până la urmă, câţi poate să aibă, unul, doi maxim”.

Lucian Morar, primar din Ulmeni: „Pensiile speciale pentru aleşii locali înseamnă o sfidare, o neruşinare, un abuz”.

Reacția aparține - surpriză - unuia dintre beneficiarii legii. Lucian Morar e primarul orașului Ulmeni din județul Maramureș și spune că nu vrea să fie mai presus decât restul cetățenilor.

Lucian Morar, primar din Ulmeni: „După ce parlamentarii beneficiază de pensie specială prin lege, s-a considerat că şi aleşii locali trebuie să intre în aceeaşi oală”.

Și pentru că nu vorbele, ci faptele contează, edilul a mers la notar și a dat o declarație pe proprie răspundere, prin care renunță la pensia specială pe care ar fi urmat să o încaseze.

Citiţi şi:

Guvernul vrea să taie din cheltuieli. Eugen Teodorovici, anunț despre pensiile speciale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri