Un șofer de autocar a oferit mită 1.000 de euro unui polițist de frontieră. Cum a reacționat acesta

Data publicării:
bani euro
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Un șofer de autocar a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 1.000 de euro, pentru a nu lua măsuri împotriva a doi cetățeni sirieni ascunși în mașină. Polițistul a refuzat banii, iar șoferul este acum cercetat pentru dare de mită și trafic de migranți.

Sirienii au fost găsiți de polițiștii de frontieră marți, cu ocazia unui control efectuat la un autocar ce aparţine unei firme de transport persoane care efectuează curse regulate pe ruta Grecia-România. Cetățenii străini au fost găsiți ascunși în spaţiul destinat odihnei şoferilor, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, citat de Mediafax.

Fiind întrebat despre prezenţa bărbaţilor, unul din cei doi şoferi ai autocarului a declarat faptul că persoanele sunt cetăţeni străini și nu dețin documente de identitate, sens în care i-a oferit poliţistului de frontieră, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale şi pentru a permite continuarea călătoriei cetăţenilor ascunşi”, se arată în comunicat.

Au fost anunțați ofițerii anticorupție, care l-au prins în flagrant pe şoferul autocarului când a oferit polițistului suma de 1.000 euro.

Șoferul este cercetat dare de mită și trafic de migranți.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri