Foto Un șofer de TIR bulgar a încercat să intre în țară cu bunuri de lux contrafăcute de 8 milioane euro. Ce a declarat el că transportă

Data publicării:
posete false cu brand LV confiscate
Bunurile găsite în TIR-ul bulgăresc poartă însemnele unor branduri de lux. Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat au descoperit peste 20.000 de articole de îmbrăcăminte şi marochinărie contrafăcute, purtând însemnele falsificate ale unor branduri de lux, într-un camion condus de un cetăţean bulgar.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, bunurile din TIR ar fi valorat aproximativ 38.159.000 de lei (aproape 8 milioane de euro), arată Poliția de Frontieră într-un comunicat remis duminică.

Descoperirea a fost făcută vineri, în jurul orei 19:00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta marfă în regim de coletărie, pe ruta Grecia - Ungaria.

Când au controlat compartimentul de marfă al autocamionului, poliţiştii au descoperit mai multe cutii de carton care conţineau articole de îmbrăcăminte şi marochinărie.

„În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Şoferul autocamionului a declarat ca bunurile îi aparţin. Bunurile, cu o valoare de 38.159.000 de lei (cca 8 milioane de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Șoferul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

falsuri 3
Bunurile găsite în TIR-ul bulgăresc poartă însemnele unor branduri de lux. Foto: Poliția de Frontieră

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri