Un șofer român de TIR a vrut să aducă ilegal în țară un tanc. A fost prins în Germania și acum stă pe marginea drumului de patru zile

Data actualizării: Data publicării:
camion tanc
Foto: Autobahnpolizei Wörth/Isar

Un șofer român de TIR a fost prins de polițiștii din Germania în timp ce transporta un tanc pe care voia să-l aducă ilegal în România, potrivit Passauer Neue Presse. De patru zile românul stă în cabina TIR-ului, după ce i-au fost confiscate actele și camionul.

Sâmbătă, 27 mai, în timpul unui control în trafic, polițiștii din Wörth/Isar au oprit camionul înmatriculat în România pe A92, care în loc de schele încărcate pe remorcă, așa cum arătau documentele prezentate de șofer, transporta un tanc.

Autoritățile i-au confiscat camionul și platforma de transport pe care avea blindatul. „Acum stă acolo!”, spune o purtătoare de cuvânt a poliției de autostrăzi Wörth/Isar, întrebată ce se va întâmpla cu tancul. 

În urma controlului, polițiștii au descoperit că nimic din ce era scris în documentele șoferului nu se potrivea cu încărcătura reală. Românul a rămas fără acte și i s-a interzis călătoria.

Potrivit sursei citate, negocierile cu firma de expediție din România sunt aparent dificile. Documentele arată că vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al Poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un așa-zis vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru uz de luptă. În loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Autoritățile cercetează acum de ce documentele sunt greșite. Purtătorul de cuvânt al Poliției nu exclude posibilitatea ca firma de expediție să obțină în continuare acte care să permită transportul în România, precizând că, în acest caz, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați cu sume mari.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri