Un șofer turc de TIR transporta în acte profile de aluminiu, dar în realitate avea înghesuiți în remorcă 65 de oameni

Data publicării:
migranti TIR
Sursa foto: Politia de Frontieră

Peste 70 de migranţi din ţări asiatice şi africane au fost depistaţi la frontiera cu Ungaria, 65 dintre ei fiind ascunşi într-un singur autocamion.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, autocamionul a fost oprit pentru control la PTF Nădlac II.

" În data de 11.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă 65 de cetăţeni străini", se arată în comunicat citat de Agerpres.

migranti tir
Sursa foto: Politia de Frontieră

Migranţii au fost transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state africane şi asiatice, care intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

"De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în locul destinat odihnei şoferului, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale", mai informează ITPF Oradea.

Conform aceleiaşi surse, şi patrulele din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 400 de metri de graniţă, cinci persoane care se deplasau pe jos. În urma cercetărilor s-a faptul că sunt cetăţeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani, care au intrat legal în ţara noastră.

Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii străini care încercau să iasă ilegal din ţară pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri