Cel mai murdar loc dintr-un aeroport. Toaletele, mai curate decât multe alte obiecte

Data actualizării: Data publicării:
aeroport
Foto: Shutterstock

Un studiu realizat de experți de la Universitatea din Notthingham, Marea Britanie, și de Institutul Național Finlandez pentru Sănătate arată că tăvile în care ne punem obiectele personale, la controlul de securitate, sunt responsabile pentru răspândirea virusurilor și bacteriilor în aeroporturi, fiind cele mai murdare obiecte din aceste locuri, relatează CNN.

aeroport
Foto: Shutterstock

Echipa de specialiști a analizat ce tipuri de germeni se regăsesc pe cele mai utilizate obiecte din aeroportul Vantaa, din Helsinki, și a descoperit, în mod surprinzător, că toaleta este printre locurile curate dintr-un aeroport. Mai periculoase sunt tăvile pentru obiectele personale, balustrada scărilor rulante, ghișeele de control ale pașapoartelor, precum și obiectele din zonele de joacă special amenajate pentru copii.

Cel mai frecvent întâlniți viruși sunt rinovirusul și influenza, care sunt responsabili de apariția răcelilor și virozelor. Pe suprafața toaletelor nu au fost în schimb descoperite virusuri respiratorii.

„Studiul este important pentru educarea populației în legătură cu modalitățile de răspândire a virusurilor. Oamenii pot scădea riscul contaminării dacă se spală pe mâini după ce folosesc aceste obiecte sau dacă folosesc șervețele ori geluri dezinfectante”, spune profesorul Jonathan Van Tram, de la școala de Medicină din Nottingham.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri