Un tânăr a plecat cu o locomotivă lăsată nesupravegheată în stație la Medgidia

Data publicării:
locomotiva-cfr-fb
Foto: CFR/ Facebook

Un tânăr de 20 de ani s-a suit miercuri într-o locomotivă nesupravegheată și a plecat cu ea la plimbare, scrie ClubFevoriar.ro. Din fericire, incidentul s-a încheiat fără victime.

Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, în stația Medgidia, iar locomotiva implicată aparține companiei Grup Feroviar Român (GFR), potrivit sursei citate.

Tânărul a intrat în cabina de conducere, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a ajuns apoi pe o altă linie, unde s-a oprit. Incidentul se putea transforma într-un dezastru, dacă locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, mai arată ClubFevoriar.ro.

Tânărul care a pus locomotiva în mișcare a fost reținut de Poliția TF Medgidia.

Potrivit Instrucției Personalului de Locomotivă, pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată.

Surse din cadrul CFR Călători au declarat însă pentru ClubFeroviar.ro că locomotivele companiei nu pot fi încuiate, pentru că „niciuna nu are încuietori”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri