Video Un tort, o fântână arteziană, mausoleul de la Mărășești. Noile sensuri giratorii din București creează confuzie printre șoferi

Data actualizării: Data publicării:
sens giratoriu
Capitala are două noi sensuri giratorii. Sunt modulare și au misiunea să fluidizeze traficul în două intersecții intens circulate. FOTO: Captură Digi24

Capitala are două noi sensuri giratorii. Sunt modulare și au misiunea să fluidizeze traficul în două intersecții intens circulate. Șoferii nu contestă utilitatea lor, dar spun că au aspect ciudat. 

Cele două sensuri au fost montate la intersecția de la Șoseaua Petricani cu Dimitrie Pompeiu și la intersecția dintre Doamna Ghica și Strada Heliade Între Vii.

Șofer: Un tort frumos, de sărăbători. Cine l-a făcut pe acesta?! Din ce este?

Reporter: Este făcut din beton armat.

Șofer: Și de ce trebuia să fie așa spectaculos?! Aaa... ca să coste mai mult, bănuiesc. Design.

Reporter: 450.000 de lei.

Șofer: Parcă ar fi un monument, o moschee, adică nu prea seamănă a giratoriu. Mai mult i-au dat aspect de lucrare de arhitectură costisitoare. Cred că ăla a și fost motivul pentru care l-au făcut așa. Un sens giratoriu trebuie să fie simplu, ca să poți să vezi și peste, în dreapta, în stânga.

Șofer: Seamănă cu o fântână arteziană. Este bine dacă fluidizează traficul.

Șofer: (Seamănă – n.r.) Cu Mausoleul de la Mărășești. Întotdeauna sensurile giratorii sunt utile.

Șofer: Cu cel de la Deva, aproape. Cu ce-am văzut tot la știri, cu sensul ăla giratoriu de la Deva. Nu, nu-i ok.

Chiar și Primăria din Brașov a încărcat un videoclip pe TikTok, în care critică aspectul celor două sensuri giratorii. Mai mult, se laudă că cele din Brașov sunt utile și frumoase. 

Primarul Capitalei a anunțat într-o postare pe Facebook că  în perioada următoare, Administraţia Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulaţie şi alte locaţii pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii.

Sensurile giratorii modulare sunt iluminate cu LED-uri cu încărcare fotovoltaică. Iar costul celor două lucrări este de 180.000 de euro.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri