Un turist care a urcat cu mașina până la Sfinxul din Bucegi riscă o amendă de 3.000 de lei

Data publicării:
Un șofer riscă o amendă, după ce a urcat cu mașina de teren până la Sfinxul din Bucegi

Un turist care a urcat până la Sfinxul din Bucegi cu mașina de teren riscă o amendă de până la 3.000 de lei, relatează Europa FM.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentanții Jandarmeriei Buşteni fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea unui turist care a urcat cu mașina de teren până la Sfinxul din Bucegi.

Sfinxul se află în Parcul Național Bucegi, o arie protejată, în care accesul autoturismelor este interzis. Însă pentru că recent a fost amenajat un drum pentru muncitorii care renovează Crucea de pe Caraiman, unii șoferi profită de acest lucru pentru a urca la volan în vârful muntelui.

Jandarmeria s-a sesizat după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o mașină de teren lângă Sfinx.

Sâmbătă 20 octombrie 2018 ora 15:36. Sfinxul nostru din Bucegi. Ce căuta o maşină tocmai acolo? Cine, şi de ce? Sunt întrebări fireşti pe care ni le punem toţi cei pentru care muntele înseamna ceva. De ce este nevoie de aşa ceva? De ce nu poţi să te bucuri de natură aşa cum trebuie?”, este mesajul complet care însoţeşte fotografia distribuită pe pagina de Facebook Hello, Bușteni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri