Foto Un ucrainean a încercat să intre în România cu un obuz, o dronă, zeci de cartușe, ascunse toate într-un microbuz

Data publicării:
echipament militar
O parte din echipamentul militar găsit în microbuzul ucraineanului. Foto: Știri de Bucovina

Ucraineanul a ajuns cu un microbuz la Punctul de Frontieră Vicovu de Sus. La control, polițiștii au descoperit un adevărat arsenal, ascuns printre bagaje: un tub gol de obuz calibru 122 mm, 30 de cartuşe de calibru 5,45 mm, o dronă parţial distrusă, căști militare şi componente de uniformă militară ucraineană, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. Ucraineanul a declarat autorităților române că nu știa ce transportă.

Potrivit polițiștilor de frontieră, ucraineanul care conducea microbuzul are 32 de ani, venea din Ucraina și se îndrepta spre Marea Britanie. El era însoțit de o femeie, tot cetățean ucrainean.

cartuse ucrainean
Foto: Știri de Bucovina

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la verificarea amănunțită a microbuzului. Sub bagaje, într-o cutie, au fost găsite tub gol de obuz calibru 122 mm, 30 de cartuşe de calibru 5.45 mm, o dronă parţial distrusă, două căşti de protecţie militară şi diferite componente de uniformă militară ucraineană.

Şoferul ucrainean a declarat că nu ştia ce se află în cutie, acesta fiind rugat de cineva să transporte acest colet în Marea Britanie.

Foto: Știri de Bucovina

Bunurile au fost reţinute în vederea confiscării şi urmează a fi predate către reprezentanţii IPJ Suceava în vederea expertizării.

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri