Un violator umblă liber pe străzi pentru că un judecător a întârziat la serviciu și ordonanța de reținere a expirat

Data publicării:
violator eliberat dej
Judecătorul care trebuia să admită propunerea de arestare preventivă a întârziat la serviciu. Foto: IPJ Cluj

Bărbatul era rețint în baza unui mandat de 24 de ore, fiind acuzat că a violat o minoră. Ordonața a expirat, în timp ce autoritățile îl așteptau pe judecător să ajungă la serviciu și să admită propunerea de arestarea preventivă. În lipsa judecătorului, agresorul a fost eliberat. De îndată ce magistratul a ajuns la serviciu, polițiștii au început să îl caute pentru a-l aduce din nou după gratii, mai ales că bărbatul a amenințat-o cu moartea pe fata care l-a denunțat, scrie Dejanul.ro

Paul Moldovan zis ”Mucea” a violat o fată din Cășeiu și a fost reținut de polițiști, miercuri, 1 februarie. A doua zi, el a fost dus în fața judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Dej pentru arestarea preventivă, dar magistratul a întârziat la serviciu, scrie dejeanul.ro.

Instanța a fost anunțată cu o zi înainte că ședința trebuie să aibă loc înainte de ora 13, când expira mandatul de reținere. Judecătorul a întârziat, iar polițiștii nu au mai avut bază legală să îl rețină, așadar agresorul s-a văzut liber.

Paul Alin Moldovan a fost cercetat în ianuarie 2016, pentru proxenetism.
”În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au demarat activități în vederea depistării unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani”, anunță polițitii din Cluj.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri