Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România

Data publicării:
polițiști și mașini de poliție restricționează circulația de mașini pe la vama nădlac, granița cu ungaria
Circulația a fost restricționată la Vama Nădlac, după ce Ungaria a închis granițele pe 18 martie 2020 (Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu)

Ungaria menţine restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, potrivit unui membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19 din Ungaria, transmite MTI, citat de Agerpres.

Persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să stea 14 zile în carantină, a declarat, sâmbătă, într-un briefing de presă, Tibor Lakatos.

Relaxarea restricţiilor în relația cu cele două ţări este analizată cu atenție, a mai afirmat acesta, spunând că România şi Ungaria "nu arată în prezent nicio intenţie" de a face paşi similari.

Însă, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat oficialul maghiar.

Lakatos a avertizat că epidemia nu a luat sfârşit şi le-a cerut concetăţenilor săi să respecte în continuare distanţarea socială în timpul vacanţelor şi al deplasărilor interne.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri