Sari la conținut
News Alert

Universitatea Bucureşti se delimitează de profesorul Gheorghe Iancu, după afirmațiile legate de Hitler

Universitatea din Bucureşti spune că se delimitează de declaraţiile făcute de profesorul Gheorghe Iancu într-o emisiune la TVR şi respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul, transmite News.ro. Rectorul instituţiei a cerut conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie afirmaţiile potrivit cărora Adolf Hitler „era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”.

„Universitatea din Bucureşti se delimitează de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii „Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe ştiinţifice”, arată Universitatea Bucureşti într-un comunicat de presă. 

De asemenea, rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie declaraţiile lui Gheorghe Iancu. 

„Conducerea Universităţii din Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a combate antisemitismul, discriminarea, violenţa de orice fel şi discursul instigator la ură, prin toate demersurile sale în spaţiul academic şi în afara acestuia”, mai arată sursa citată.

Profesorul de Drept Constituţional Gheorghe Iancu a susţinut, la o dezbatere la TVR pe tema modificării Constituţiei, la care a fost prezent în tabăra Coaliţiei pentru Familie ca susţinător al acesteia, că Adolf Hitler „era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească”.