Universitatea din București cere demiterea prodecanului de la Teologie pentru declarațiile controversate despre viol

Data publicării:
vasile raduca captura youtube trinitas
Sursa: Captura video Trinitas TV

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan. Solicitarea rectorului UB vine în urma unor declaraţii ale preotului Vasile Răducă referitoare la viol, făcute la postul Radio Trinitas, relatează Agerpres.

„Universitatea din Bucureşti se delimitează public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile. Universitatea din Bucureşti îşi respectă misiunea de a promova şi de a susţine valori şi principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea şi cultivarea demnităţii umane şi a valorilor umaniste, precum şi a rolului ştiinţei în evoluţia umanităţii reprezintă piloni fundamentali”, se arată într-un comunicat de presă al UB.

De asemenea, CNA a decis marţi să sancţioneze cu somaţie publică postul Radio Trinitas unde Vasile Răducă a făcut declaraţiile referitoare la viol.

Potrivit CNA, a fost sancţionat cu somaţie publică postul Radio Trinitas pentru emisiunea „Răspundem ascultătorilor” din 27 mai, cu tema „Darul naşterii de prunci”, avându-l ca invitat pe pr. prof. Vasile Răducă.

„Această ediţie a fost difuzată fără a fi respectate dispoziţiile art. 47 alin. (4) din Codul audiovizualului”, precizează reprezentanţii CNA.

Preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că „sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate”.

„Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, ar fi spus Răducă.

De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, „în Islam, femeia este considerată o lighioană”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri