Dosar penal pentru un bărbat din Cluj. Cum a înșelat tinerii care căutau cazare pentru Untold

Data actualizării: Data publicării:
tineri

Poliţiştii din Cluj-Napoca au deschis un dosar penal după ce mai mulţi tineri s-au plâns că au fost înşelaţi de un bărbat care le-a promis cazare. Au plătit avansuri consistente pentru închirierea unor apartamente de lux în oraş, însă acum nu au unde să stea. Cel acuzat promite că le va da banii înapoi.

Păgubit: Confirm primirea avansului, rezervarea este făcută, asta a spus el. Și eu l-am întrebat, era vorba de o factură. A spus că o să o atașeze și nu a mai atașat-o.

Mai mulți tineri s-au lăsat înşelaţi de un anunţ postat pe internet, care ofereau cazare pentru perioada festivalului ce are loc în Cluj-Napoca. Oamenii au plătit avansuri de până la 1.000 de lei.

Răzvan Preda, păgubit: Mi-a trimis un mesaj și ne-a spus că ne sună înapoi. L-am lăsat vreo 3 patru ore, l-am mai sunat, deja ne apropiam de Cluj și nu mai răspundea la telefon. Prietena mea a reușit să ia legătura cu el, i-a spus că are ceva probleme și, din păcate, cazarea nu mai există sau poate nu exista niciodată.

Păgubit: După ore bune în care ne-am dat seama că nu face nimica, am tot insistat, am primit un mesaj în care era foarte sec. Spuneți-mi un cont să vă returnez avansul. În momentul ăla ne-am dat seama că trebuie să ne găsim o cazare.

Poliţia face deja o anchetă.

Carmen Pompaș, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Nu fost depuse patru plângeri, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Conform Codului penal, la această infracțiune este sancționată cu pedeapsa închisorii de la șase luni la trei ani.

Bărbatul care a dat anunţul susţine că este un intermediar şi că ar fi fost, la rândul lui, înşelat.

Ioan Moise Jean: Eu practic ce făceam, subînchiriam proprietatea, da? De la diferiți proprietari. Vina mea a fost că nu am comunicat bine, dar sunt deschis să înapoiez banii oamenilor și să rezolvăm toată tevatura.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri