Video Urs salvat de jandarmi în ziua de Crăciun, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă

Data actualizării: Data publicării:
urs
Urs salvat de jandarmi în ziua de Crăciun, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă. Foto: IJJ Bistrița-Năsăud

Un urs a fost salvat, duminică, de jandarmii bistriţeni, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă într-o zonă de pe raza ocolului silvic Bistriţa Bârgăului, potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

"În această dimineaţă, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit la un caz mai puţin obişnuit - un urs fiind prins într-un laţ de sârmă. Intervenţia a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bistriţa Bârgăului, în zona numită Valea Munceilor din localitatea Bistriţa Bârgăului, înspre Colibiţa (pe partea stângă a DJ 172 D). La faţa locului, jandarmii au solicitat, conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul primăriei Bistriţa Bârgăului", a informat IJJ, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Zona unde a fost găsit ursul nu este una populată, drept urmare intervenţia nu a pus în pericol alte persoane.

Specialiştii au estimat că ursul are vârsta de până la 2 ani şi aproximativ 80 de kilograme.

Animalul a fost tranchilizat, apoi i s-a desfăcut laţul din zona bustului.

Potrivit Jandarmeriei, ursul nu a fost rănit şi urmează să fie transportat la o altitudine mai ridicată din aceeaşi zonă şi eliberat. 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri