Utilajele cu care se repară o stradă din Focșani distrug casele oamenilor: „Ca un cutremur, pur şi simplu te zgâlţâie din pat”

Data publicării:
reparatii drum

Crăpături pe toţi pereţii caselor şi zgmot infernal, cu asta s-au ales locuitorii de pe o stradă din Focşani, după ce artera a intrat în reparaţii. Oamenii spun că de vină sunt utilajele folosite de muncitori, pentru că acestea produc vibraţii echivalente unui cutremur de peste 4 grade. Reprezentanţii primăriei spun că vor face o expertiză şi, dacă se dovedeşte că fisurile din pereţii caselor sunt într-adevăr produse de utilaje, oamenii vor fi despăgubiţi.

Oamenii spun că pereţii au început să se crape imediat ce muncitorii care reabilitează strada lor au pornit etapa de compactare a pământului. Gheorghe Dobre spune că are crăpături în toate încăperile din casă.

Gheorghe Dobre, localnic: Ca la cutremur vibrează, că de aşa manieră este pământul. Îs crăpături mai multe.

Vibraţiile produse de utilajele muncitorilor sunt atât de puternice, încât pereţii unei case s-au crăpat în toate direcţiile. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu treptele şi cu bordura.

Într-o situaţie similară se află și alte imobile de pe stradă. Oamenii sunt disperaţi şi spun că, dacă nu se vor lua măsuri urgente, se vor trezi cu pereţii caselor prăbuşiţi.

Localnic: Uitaţi crăpăturile cum apar, astea mici nu le mai pun, şi aici la fel. Ca un cutremur de 4,5 grade, deci pur şi simplu te zgâlţâie din pat, prima dată o înfundătură, când porneşte utilajul cela, şi apoi începe.

Reprezentanţii primăriei spun că vor face o expertiză a caselor, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Marius Iorga, viceprimarul municipiului Focşani: Dacă expertiza va dovedi faptul că din cauza constructorului casele au avut de suferit, vom lua măsurile care se impun şi vom vorbi şi cu constructorul. Împreună cu constructorul vom ajuta oamenii de pe strada Căpitan Stoenescu să îşi repare locuinţele,

Oamenii spun că după sărbători vor depune şi o sesizare la primăria din Focşani.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri