Vaccinarea anti-COVID s-ar putea face și fără programare, începând din luna mai

Data actualizării: Data publicării:
Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Foto: gov.ro

Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

El a precizat că această modalitate este luată în calcul pentru centre de vaccinare din mai multe orașe, în special acolo unde există centre regionale de depozitare a vaccinului.

Valeriu Gheorhiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă.

„Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile unde există centre regionale de depozitare, tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi implicit să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor”, a spus Gheorghiță.

El a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla din prima parte a lunii mai, „probabil că chiar în prima săptămână vom putea începe în anumite centre de vaccinare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri