Valeriu Gheorghiță: Cred că la masca de protecție se va renunța ultima dată

Data actualizării: Data publicării:
Tânără cu mască sanitară.
Tânără cu mască sanitară. Foto: Guliver/GettyImages

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a precizat la finalul conferinței de presă de marți că purtatul măștii va rămâne ultima restricție la care se va renunța. Acesta susține că este vorba de o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.

"De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus coordonatorul

Citește și: Gheorghiță: Nu ne așteptăm la retragerea autorizării vaccinului AstraZeneca, ci la noi recomandări. Se poate ajunge la orice scenariu

Colonelul Valeriu Gheorghită apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, dar și când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri