Vara începe cu ploi torențiale, vijelii și grindină în întreaga țară

Data actualizării: Data publicării:
ploaie bucuresti trafic
În București suntașteptate ploi și vânt puternic FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Sezonul cald începe cu o informare meteo de vreme instabilă și cantități însemnate de apă, în cea mai mare parte a țării, valabilă până miercuri seara, la ora 23:00. 

Prima zi de vara aduce după prânz, perioade cu averse, descărcări electrice, vânt, grindină și vijelii în jumătatea de nord a țării, iar seara în special în regiunile sudice. Cantitățile de apă vor depăși izolat 30 l/mp.

În zonele montane înalte vor fi ninsori și lapoviță. Maximele vor fi cuprinse între 13 grade Celsius în depresiuni și 22 de grade Celsius în sud și în vest.

Vremea în următoarele patru zile

În zilele următoare, vremea se va răci și vor fi furtuni în majoritatea regiunilor, iar cantitățile de apă vor trece izolat de 30 l/mp. Pe creste, trecător vor fi precipitații mixte.

La mijlocul săptămânii, temperaturile vor urca spre 27 de grade Celsius, dar atmosfera va continua să fie instabilă. Vor fi averse și descărcări electrice în vestul și nord-vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane înalte și in timpul ploilor.

În București, temperaturile nu vor trece de 21 de grade Celsius. După prânz, vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri