Vas antic aruncat la gunoi de un viceprimar

Data actualizării: Data publicării:
vas antic

O comoară din perioada greco-romană a ajuns la gunoi, după ce a fost aruncată de un viceprimar neştiutor din Hunedoara. Vasul antic a fost găsit de un localnic care i l-a dat edilului.

Marin Moldovan are 42 de ani şi trăiește din ajutor social. Ca să primească bani de la primărie, el se ocupă de curățenia din comună. Într-una din zilele trecute, când strângea gunoaiele, a găsit o pungă de plastic în care se afla obiectul antic.

„Vicele așa a zis, s-o țâpăm la gunoi, pe urmă când m-am dus tot cu vicele să țâpăm gunoaiele, am văzut plasa, era tot acolo în tomberoane”, a spus bărbatul.

Vasul este acum în custodia poliției și urmează să fie supus unei expertize.

„Polițiștii serviciului de investigații criminale au reușit să recupereze un vas metalic din bronz, ce aparține perioadei greco-romane și a fost utilizat în mediul dacic”, a explicat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Vasul a fost recuperat de polițiști dintr-un tomberon de la marginea satului Costești. Autoritățile spun că cel care l-a aruncat aici este chiar viceprimarul din comună.

Specialiștii estimează că obiectul antic ar putea valora 10.000 de euro.

„Dacă era de valoare, și io mă gândeam, să-mi dea și mie niște bani, dar nu m-am gândit, nici io, nici el”, a spus Marin Moldovan.

Viceprimarul este apărat de șeful ierarhic.

„El nu a văzut ce e în acele pungi, așa cel puțin mi-a spus mie. Și bănuiesc acest lucru, că, dacă vedea ce este, sau avea cunoștință, nu cred că nu este suficient de matur să vină și să dea un telefon, să anunțe, să spună mai departe, ce se întâmplă, ce facem”, a spus Vasile Inăsescu, primarul din Orăștioara de Sus.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt și abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri