Victimele preotului Calistrat spun că au fost lovite de mai multe ori „cu furie”. „Din senin l-am văzut venind spre noi”

Data publicării:
Preot filmat când lovește cu brutalitate o femeie la o mănăstire din Iași
Preot filmat când lovește cu brutalitate o femeie la o mănăstire din Iași. Sursa: captură video

Cele două femei lovite de preotul Calistrat Chifan în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași neagă că ar fi pornit un conflict, așa cum le-a acuzat preotul, și spun că acesta le-a dat mai multe lovituri, dar că doar ultima dintre ele a fost surprinsă în înregistrare video făcută publică.

„În seara zilei de miercuri am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos”, se arată într-un drept la replică trimis presei de cele două femei.

„Din senin l-am văzut venind spre noi pe pr. Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ. În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt. Preotul a continuat și după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura brațului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim și să schițăm măcar vreun gest de apărare”, arată ele.

Cele două femei agresate mai spun că unul dintre preoții care îl însoțeau pe Chifan i-a luat uneia dintre ele telefonul mobil.

„Pr. Calistrat a solicitat imperativ telefonul de la acesta, după care l-a izbit cu putere de beton, în scopul distrugerii totale”, se arată în text.

„Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat. Unele redacții au notat tot în mod eronat că ar fi existat vreo ceartă între femei în care preotul a intervenit. Preotul nu a fost nici insultat și cu atât mai puțin făcut să se împiedice în condițiile în care era flancat de preoții săi - pază personală. Acea pierdere a echilibrului său ce rezultă din filmare a fost cauzată de intensitatea cu care și-a făcut elan pentru a lovi cu putere într-o zonă vitală, a capului, în mod repetat, o femeie”, spun cele două victime.

„Am fost amenințate direct în legătură cu intrarea în incinta Mănăstirii, integritatea corporală și viața noastră, existând o temere justificată că asemenea fapte pot fi repetate. Am solicitat organelor de poliție și Parchetului să fie ridicate toate înregistrările de pe camerele Mănăstirii din datele de 31.08.2022 și 09.11.2022, când au existat fapte de natură violentă din partea pr. Calistrat”, mai spun ele.

Cele două femei arată că îl vor da pe preot în judecată pentru „afirmațiile defăimătoare pe care le proferează în spațiul public fără vreo jenă și fără vreun filtru de raționalitate”.

Incidentul a avut loc la Mănăstirea Vlădiceni din Iași. O filmare devenită publică arată cum preotul lovește o femeie chiar în curtea lăcașului de cult.

Preotul Calistrat a declarat pentru presa locală că, de fapt, doar a împins-o, dar după ce a fost provocat.

El mai spune că femeia, care între timp a înaintat plângere la poliție împotriva lui, și sora ei au mai creat conflicte la biserică, catalogându-le drept „femei cu probleme de comportament”, care fac „chestii obraznice”. „Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni”, a declarat părintele Calistrat pentru BZI.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri