Victor Ciorbea luptă pe toate căile pentru pensia blocată de CCR

Data publicării:
victor ciorbea

Avocatul Poporului se luptă pe toate căile pentru pensia uriaşă, pe care CCR a declarat-o neconstituţională. Victor Ciorbea a trimis o scrisoare senatorilor jurişti, pe care încearcă să îi convingă să nu pună în acord o decizie a judecătorilor constituţionali cu legea.

Victor Ciorbea se foloseşte de două articole de lege în argumentaţie, care îl compară cu judecătorii CCR sau cu miniştrii, în ceea ce priveşte dreptul la pensie. Mai mult, Victor Ciorbea invocă lefurile omologilor săi din Olanda, Suedia sau Malta, unde, evident, sunt alte scheme de salarizare.

CCR nu a fost de acord cu legea iniţiată de social-democratul Şerban Nicoale, care spune că Avocatul Poporului are dreptul la o pensie egală cu 80% din salariul brut, adică, în cazul de faţă, peste 36.000 de lei. Acest calcul face ca pensia încasată să fie cu mult mai mare decât salariul pe care îl ia în mână acum Avocatul Poporului şi e un sistem de calcul care a fost blocat şi în cazul pensiilor militare, pentru că se ajungea la sume imense.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri