VIDEO. Ambasadorul Germaniei recită din Eminescu, în română și germană

Data publicării:
Cord Meier-Klodt ambasadorul germaniei

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a recitat în limbile germană şi română, de Ziua Culturii Naţionale, poezia „Revedere” a lui Mihai Eminescu şi a inaugurat, în curtea reprezentanţei diplomatice, o lucrare de artă murală înfăţişând stilizat drumul Dunării - de la izvoare, din Munţii Pădurea Neagră, şi până în Delta Dunării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un clip video postat, marţi, pe Facebook, diplomatul spune că Ziua Culturii Naţionale este un moment potrivit pentru a sărbători şi relaţiile româno-germane în domeniul cultural, potrivit Agerpres.

„Vă invit să inaugurăm împreună, în curtea ambasadei noastre, o lucrare contemporană de artă murală care simbolizează relaţiile profunde dintre ţările noastre. Lucrarea a fost creată de două tinere arhitecte din Bucureşti. Acolo avem Pădurea Neagră în sudul Germaniei, iar aici pelicanii, în Delta Dunării. Între cele două puncte, ca o punte de legătură între ţările noastre de-a lungul timpului - Dunărea”, spune Cord Meier-Klodt în clipul amintit, prezentând creaţia artistică.

15 ianuarie, ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naţionale.

Citiți și:

Ministrul Culturii, despre Eminescu: „Cel mai mare poet CARE l-a dat România”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri