VIDEO Avarie majoră la RADET în plină iarnă: Oamenii stau în frig, iar din asfalt ies aburi

Data actualizării: Data publicării:
Avarie in reteaua de termoficare
Avarie in reteaua de termoficare. Foto: captura tv

Situație revoltătoare în Capitală. În plină iarnă, la -4 grade Celsius, mii de bucureșteni de toate vârstele tremură de frig în case. Vorbim despre oameni din aproape 300 de blocuri, din sectoarele 2 şi 3 care aseară au petrecut Sfântul Nicolae fără apă caldă şi căldură.

Avariile se țin lanț la fosta companie RADET. Telespectatorii Digi24 ne-au scris că a apărut o nouă defecțiune în zona Basarabia și au filmat momentul în care o stradă întreagă a fost acoperită de aburii fierbinţi care ieşeau de sub asfalt.

Muncitorii care au venit în zonă spun că abia au început să verifice care este situația și nu pot spune când vor fi finalizate reparațiile.

Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu,  spune că toată vina pentru desele avarii aparține sistemului învechit de termoficare. În plus, aburul fierbinte din subteran i-ar fi împiedicat și pe muncitori să remedieze avaria.

„În momentul de față avaria a fost izolată. Acum putem intra, pentru că temperaturile sunt mari, e un volum mare de apă. S-a retezat, să mă exprim popular, o conductă ce înțeapa o magistrală veche de 52 de ani. Am izolat, am redus zona afectata la 5 puncte, avem parametri normali”, a spus el. 

El a explicat că muncitorii nu au putut ajunge la țeava tăiată pentru că acolo era apă la temperaturi de aproape 100 de grade.

Nu dăm asigurări ca până la o oră... estimarea e în funcție de situația din teren, nu am putut intra fizic. Încercăm să remediem cât mai repede”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri