VIDEO | Casă nouă pentru un pui de leu salvat în Timișoara

Data publicării:
paco

Casă nouă pentru Paco, puiul de leu salvat în Timişoara şi găzduit timp de 4 luni de grădina zoologică din oraş. El va trăi de acum încolo la Târgu-Mureş, unde condiţiile sunt mult mai bune şi are trei parteneri de joacă - feline de vârsta lui.

Puiul de leu a ajuns la Grădina Zoologică din Timișoara în urmă cu 4 luni, după ce oamenii legii au prins doi tineri care încercau să-l vândă, într-o parcare. A primit rapid un nume - „Paco”, de la pacoste.

Carmina Semenea, reprezentant Grădina Zoo Timișoara: În prima perioadă când a ajuns la noi, bineînțeles fiind un bebe, a fost hrănit exclusiv cu lapte, am avut pe cineva care ne-a adus lapte de capră pe care îl amestecam cu lapte special pentru pisici ca să fie un pic mai consistent.

Aşa a ajuns Paco să cântărească 20 de kilograme. Grija şi iubirea de care a avut parte nu au fost însă suficiente pentru ca puiul de leu să rămână aici.

Alina Călușeru, comisar superior Garda de Mediu: Grădina Zoologică Timișoara nu deține un habitat corespunzător pentru creșterea și expunerea către public. S-a acceptat preluarea exemplarului de felină, Paco de către Grădina Zoologică din Târgu-Mureș.

Carmina Semenea, reprezentant Grădina Zoo Timișoara: Timpul a fost scurt, pentru că pentru noi el a fost o surpriză, deci a venit într-o noapte și nu am fost pregătiți pentru asta probabil dacă ar fi fost mai mult timp lucrurile ar fi stat altfel. Putea fi un început, putea fi un început frumos, da.

Despărţirea de Paco a fost mai uşoară, odată ce îngrijitorii au primit asigurări că viaţa puiului de leu va fi mai bună la Târgu-Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri