VIDEO. Client refuzat în Odorheiul Secuiesc pentru că nu ar fi vorbit maghiară. Reacția Kaufland

Data actualizării: Data publicării:
angajata kaufland

Un bărbat din București ar fi fost refuzat să fie servit cu o porție de mici la un supermarket Kaufland din Ordorehiul Secuiesc pe motiv că, spune el, nu ar fi vorbit în limba maghiară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE: Comisarii OPC Brașov au mers la Kaufland Odorheiu Secuiesc și au încercat să cumpere produse vorbind în limba română, însă ar fi fost refuzați. Magazinul a fost amendat vineri cu suma de 10.000 de lei, după ce inspectorii au avut parte de același tratament ca în clipul care s-a viralizat pe rețelele de socializare joi.


Bărbatul spune că a aflat că cei care cer mici în limba română nu sunt serviți, așa că a vrut să testeze acest lucru. Angajata lanțului de magazine a luat inițial banii, apoi bărbatul susține că ar fi fost înjurat în limba maghiară. În momentul în care o întreabă acest lucru, angajata Kaufland se adresează altor persoane în limba maghiară. Se pare însă că tânăra a zis un cuvânt obscen, dar nu la adresa clientului, apoi le-ar fi zis în maghiară celor două femei de lângă că nu ar fi tura ei.

Ulterior, un bărbat apare și spune că este fiica lui și că „dacă nu știe românește, nicio problemă” și că el ar fi trebuit să știe limba maghiară pentru că se află în Ținutul Secuiesc.

Într-o primă reacție pe pagina de Facebook, compania a răspuns unui utilizator: „Regretăm experiența prin care a trecut clientul nostru şi ne cerem scuze. Subliniem că ne delimităm ferm de astfel de comportamente discriminatorii și misiunea noastră este să oferim produse și servicii de calitate însoțite de amabilitate față de toți clienții, nediferențiat. Te asigurăm de toate eforturile noastre de a comunica cu clienții noștri într-o manieră corectă. Facem un efort continuu de a preveni astfel de situații și demarăm periodic training-uri cu angajații noștri.”

Jurnalistul Lucian Mîndruță spune că bărbatul a mers să cumpere mici la ora 9:45, când casa de marcat încă nu era deschisă.

„Nimeni nu s-a întrebat de ce omul își primește banii înapoi, iar în jur sunt și alții care așteaptă? Păi, să zicem, dacă nu era deschis încă? Dacă era 9:45 și casa nu era încă deschisă? Pentru că înțeleg că exact asta era situația: omul s-a dus chitit să ia mici la mic dejun, cu un sfert de oră înainte să se deschidă. Asta spun sursele mele. Nu maghiare. Femeia nu putea să încaseze banii. Sistemul nu era pornit”, spune el, adăugând că „toată povestea miroase de la o poștă a mici arși ca să dăm foc între români și unguri, mai ales că filmul e tăiat și nu știi dacă nu cumva lipsește o explicație de bun simț”.

Reacția Kaufland România la solicitarea Digi24.ro:

„Regretăm situația semnalată și totodată ne cerem scuze. Subliniem că ne delimităm ferm de astfel de comportamente și politica noastră este să oferim servicii de calitate, caracterizate de amabilitate, față de toți clienții, nediferențiat. Vă asigurăm că facem toate eforturile de a comunica cu toți clienții noștri într-o manieră corectă și instruim periodic angajații pentru a preveni astfel de situații”, se arată în răspunsul Kaufland.

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în acest caz.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri