VIDEO. Cozi uriașe și nervi în Aeroportul Otopeni. „Măsuri luate din pix, fără să gândești dacă ai capacitatea să le pui în practică”

Data actualizării: Data publicării:
coada otopeni
Cozi uriașe și nervi în Aeroportul Otopeni. Foto: Captură video

Aglomerație mare la Aeroportul Otopeni, unde, într-o oră, au aterizat 16 curse internaționale. Sute de oameni stau la coadă la terminalul Sosiri al aeroportului Otopeni, pentru formalitățile de intrare în țară, după ce  mai multe state europene, dar și din afara spațiului european, au intrat pe lista roșie. Astfel, cei care sosesc din țări care nu sunt membre UE, trebuie să prezinte un test PCR sau un test rapid, care să fi fost făcut cu 72 de ore înainte, indiferent dacă este vaccinat sau nu. Toți călătorii sunt supuși triajului epidemiologic și există un singur filtru pentru sosirile internaționale. Sute de oameni au așteptat pe culoarul îngust să le fie verificate documentele și să fie luate măsurile necesare. Imaginile au fost surprinse de consultantul în turism Răzvan Pascu, care a revenit din Dubai. 

Consultantul în turism Răzvan Pascu dă vina pe autorități pentru cozile din aeroport și acuză că iau măsuri „doar din pix într-un birou”, fără a se gândi dacă au și capacitatea să le pună în practică. „Încerc mereu să rămân cât se poate de echilibrat, să găsesc soluții când alții se plâng și intră în panică, să fiu concentrat doar pe rezultat. Mi-a ieșit până acum. Însă când văd Statul Român cum își bate joc de cetățeni, nu pot să rezist, nu mă pot abține. Mi se pare abject, profund greșit, să iei o măsură doar din pix într-un birou, fără să treci acea măsură prin filtrul rațiunii. Oamenii aceștia sunt vaccinați și veniți în țară cu test PCR negativ. În plus, îi pui să stea la coadă minim o oră, dacă nu chiar 2 ore. Medicii de la DSP din aeroport sunt și ei epuizați, s-au săturat și să se certe cu toată lumea, deși ei nu au nicio vină și aplică doar o lege cretină pe care au dat-o unii dintr-un birou. Care este logică pentru care Statul Român nu îi lasă pe toți acești oameni să se testeze la sosirea în România? Care? Dacă te interesează cu adevărat de cetățenii tăi, Guvernule, care este logica în măsurile pe care le iei din pix, într-un birou, fără să te gândești înainte dacă ai și capacitatea să le pui în practică?
Vrem să respectăm toate regulile, nu suntem împotriva regulilor, înțelegem perioada complicată prin care trecem. Dar vrem și să trăim decent. Nu îți bate joc de noi, dragă Stat Român. Dă-ne reguli clare, simple și pe care tu singur să le poți aplică și gestiona!” a scris Răzvan Pascu pe pagina de Facebook.

Compania Națională Aeroporturi București explică motivul cozilor din aeroport

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunță că din cauza verificării declarațiilor care trebuie prezentate de pasageri timpul de așteptare crește, uneori, până la o oră. Compania spune că face eforturi pentru reducerea timpului de așteptare.

CNAB a anunțat că în urma acordului încheiat cu DSP a fost dublat, în cursul săptămânii, numărul de angajați la punctele de verificare a declarațiilor pe proprie răspundere, obligatorii pentru cei mai mulți dintre pasagerii care sosesc în țară.

De asemenea, în condițiile creșterii puternice a traficului în ultimele zile, CNAB anunță că a suplimentat și personalul de dirijare și orientare a pasagerilor pe fluxurile de intrare, acționând astfel permanent cu 10-15 angajați proprii în zonă, în orele aglomerate 10 dintre aceștia asigurând suplimentarea efectivelor de DSP.

Totodată, pe fluxurile de sosiri s-au suplimentat efectivele Poliției de Frontieră și ale Jandarmeriei, pentru a se asigura păstrarea ordinii publice.

„Ținând cont că verificarea Declarației pe proprie răspundere și a celorlalte documente prezentate de către pasageri (certificat digital, test CoVid) constituie un proces minuțios și, totodată, de faptul că numai pasagerii sosiți din Uniunea Europeană (plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și care posedă un certificat digital nu trec prin controlul DSP, timpul de așteptare urcă, uneori, până la o oră”, au transmis reprezentanții CNAB.

Conform acestora, așteptarea poate fi scurtată dacă toți pasagerii se vor prezenta la ghișeele DSP având documentele pregătite, în special declarația pe proprie răspundere completată din timp.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri