VIDEO. Cum a fost întâmpinată la vama Borș prima coloană de mașini cu români veniți pentru mitingul din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
diaspora Vama Bors 2 080818

Zeci de persoane, majoritatea din Oradea, i-au așteptat în vama Borș pe primii români care au venit în mod organizat, în coloane de mașini, în țară pentru mitingul de vineri, din București.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Orădenii, unii cu pancarte sau cu tricouri cu #rezist sau #FărăPenali, i-au așteptat în vama Borș pe românii din Diaspora și i-au aplaudat. La rândul lor, șoferii claxonau atunci când treceau pe lângă ei.

De asemenea, unii dintre românii veniți pentru protestul din 10 august, de la București, au oprit și au stat de vorbă cu cei care îi așteptau. 

Vrem o țară ca afară, democrație reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest pașnic, nu venim cu violențe. Ați văzut că ne-au verificat. Nu suntem organizații paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem să ridicăm țara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat un român venit din Marea Britanie.

El a mai spus că în prima zi speră să vină un milion de oameni, iar sâmbătă să fie atins numărul de un milion de români la Guvern.

Pentru ce trebuie să facem (drumul, n.red.) a fost o plimbare în parc”, a adăugat un alt român.

diaspora Vama Bors 3 080818
diaspora Vama Bors 3 080818

Cu două zile înainte de mitingul diasporei, nimeni nu-şi asumă protestul de vineri, din faţa Guvernului. Mai mulţi reprezentanţi ai românilor care trăiesc în afară au stat azi faţă în faţă cu angajaţii Primăriei Capitalei, dar la final nu s-a semnat niciun protocol. Ceea ce înseamnă că fiecare participant la miting este responsabil de acţiunile sale.

Reprezentanţii ONG-urilor spun că îi vor mobiliza, dar nu îşi asumă răspunderea pentru faptele lor. După întâlnirea de astăzi, Municipalitatea a confirmat că nimeni nu se ocupă de organizarea protestului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri