VIDEO. Cum funcționează tunelul de decontaminare instalat la un spital din Timișoara

Data publicării:
colaj-tunel-decontaminare

La Spitalul Județean din Timișoara a fost montat un tunel de decontaminare chimică prin care trec pacienții suspecți de Covid-19.

Tunelul este prevăzut cu senzori și cu opt surse de pulverizare. Tot personalul care lucrează în zona de risc trece prin acest filtru și este decontaminat cu biocid sub formă de vapori, relatează Opinia Timișoarei.

„Am testat și montat o camera de decontaminare chimică cu senzori automați și 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara”, a precizat managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu.

Reprezentanții unității medicale vor ca, în zilele următoare, să cumpere și să monteze astfel de echipamente și pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, dar și pentru Maternitatea Bega, declarată maternitate Covid-19.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri