VIDEO. Incendiu violent la o fabrică de mase plastice din Ialomița

Data actualizării: Data publicării:
incendiu

Pompierii din Ialomiţa, Ilfov şi Bucureşti intervin, încă de la miezul nopţii, în satul Grecii de Jos, acolo unde arde o fabrică de reciclare a materialelor plastice. Imaginile trimise de un telespectator şi cele filmate de echipa Digi24 arată cum flăcările s-au ridicat până la câţiva metri înălţime, însoţite de un fum gros.

Conform reprezentanţilor ISU Ialomiţa, firma avea un aviz se securitate la incendiu, document care se eliberează la începerea unei construcţii. După ce flăcările vor fi stinse şi pericolul va fi îndepărtat urmează ca o anchetă să stabilească dacă acest act mai era valabil sau dacă fabrica trebuia să obţină o nouă autorizaţie.

Pompierii din Ialomiţa au fost alertaţi imediat după miezul nopţii că fabrica de materiale plastice a luat foc. În ajutorul lor au venit şi echipaje de la Bucureşti.

Lăcrămioara Chirea, purtător de cuvânt ISU Ialomiţa: Incendiul a fost anunțat în jurul orei 12:15. Suntem aici cu 6 autospeciale cu apă și spumă, 3 de la Urziceni și 3 de la București Ilfov și o autospecială de la Fierbinți Târg. Incendiul este de amploare, este de durată, din fericire am reușit localizarea lui și am împiedicat extinderea la casele învecinate. Până acum au ars 3 depozite de materiale reciclabile și a fost deteriorată o suprafață de aproximativ 30% dintr-un al patrulea. Este o construcție în încinta fabricii unde dormeau 10 muncitori, însă ei s-au trezit, s-au autoevacuat, nu sunt probleme.

Flăcările înalte şi fumul gros se puteau vedea chiar şi din Bucureşti. 10 muncitori care dormeau în acel moment în fabrică au reuşit să se salveze la timp.

Martor: Aici era depozitul unde ţineau ei toate granulele, toate gunoiaele, toate alea până le băgau la făcut, la spălat, la făcut celofan.

Martor: Nu am dormit toată noaptea, am urmărit pentru că erau foarte multe scântei și cădeau multe bucăți arse la noi în curte și ne-a fost foarte frică de extinderea focului.

Fabrica avea aviz din partea ISU. Cauzele producerii incendiului urmează să fie stabilite. Locuitorii din zonă spun că au făcut mai multe sesizări, nemulţumiţi de poluarea, mirosurile şi zgomotul produse de fabrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri