VIDEO. Macazurile CFR, deszăpezite cu mătura şi lopata

Data publicării:
CFRmatura

În România, circulaţia trenurilor este asigurată ca acum un secol. Cu mături de plastic şi lopeţi. Este tot ceea ce angajaţii CFR au la îndemână pentru a deszăpezi una dintre principalele magistrale din vestul ţării. Acestea sunt, de altfel, singurele unelte pe care le-au primit, ca dotări, în ultimii 20 de ani.

Cu lopeţi şi mături - aşa deszăpezesc muncitorii cele 26 de macazuri din Halta Gura Motru, nod feroviar care face legătura între trei judeţe ale Olteniei. 47 de trenuri trec zilnic pe aici, dintre care 17 sunt de călători, iar altele - internaţionale.

Pentru un singur macaz, operaţiunea durează peste oră şi jumătate.

Zilnic, muncitorii străbat peste 20 de km pentru a curăţa macazurile. Doar doi dintre ei au încălzitoare moderne care deszăpezesc automat.

Daniel Burchel, de la Sindicatul Naţional Unitatea Feroviară: „Din 2001 nu există altă dotare decât aceste mături, manele, lopeţi pentru deszăpezire cu toate că, v-am spus, există posibilitatea punerii unor încălzitoare”.

Tot cu lopata şi mătura se deszăpezesc macazurile şi în alte gări mai mari de pe magistrala 900 Bucureşti - Timişoara. Asta în timp ce în alte ţări, deszăpezirea se face cu utilaje ultraperformante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri