VIDEO | Marius Manole, pledoarie pentru Justiție, pe scenă. Reacția publicului

Data actualizării: Data publicării:
marius manole 2

Marius Manole a ținut o pledoarie pentru Justiție pe scena teatrului din Cluj-Napoca: „Noi, actorii, am hotărât să-i susţinem pe magistraţi. Vă îndemnăm şi pe dumneavostră, să luptăm pentru libertatea Justiţiei”. Duminică, actorul a protestat alături de colegii săi de la Teatrul Național București pe treptele instituției, în semn de solidaritate față de magistrații din România.

Actorul a publicat pe contul său de Facebook un video înregistrat la finalul spectacolului susținut la Cluj.

Marius Manole: „Suntem la Cluj, suntem într-un oraş în care, ne-am fi dorit să ne întrebăm „Oare aşa se întâmplă în alte ţări?”. Asta ne-am fi dorit. Din păcate recunoaştem situaţia din ţara noastră.

Suntem la Cluj, unde magistraţii dumneavoastră au avut o reacţie impecabilă. Noi actorii am hotărât să fim de partea lor, să-i susţinem pe magistraţi. Mulţumim domnule Danileţ!

Este o perioadă, credem noi, extrem de periculoasă pentru ţara noastră, o perioadă care... nici nouă nu ne place să ieşim şi să vorbim ca nişte nebuni în faţa dumneavoastră.

Mi-ar fi plăcut să plecăm acum acasă, să nu ne vedeţi pe noi aşa cum suntem.

Suntem, din păcate, pe marginea unei aşa de mari prăpăstii, încât nu ştim: dacă pierdem acest moment, dacă ne mai putem întoarce vreodată sau nu la ceea ce trebuia să fie o Românie liberă şi democrată.

Aşa că noi cel puţin, actorii, vă îndemnăm şi pe dumneavostră, să luptăm pentru libertatea Justiţiei şi pentru ca guvernul acestei ţări să ne reprezinte, să nu avem un guvern de analfabeţi şi de oameni incompetenţi!

Îmi cer scuze!” (Aplauze lungi, actorii salută publicul).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri