VIDEO. Marș pentru autonomia Ținutului Secuiesc, la Târgu Mureş

Data actualizării: Data publicării:
secui

40.000 de maghiari erau aşteptaţi, sâmbătă, la Târgu Mureş la marşul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. În cele din urmă, doar câteva mii de manifestanți se adunaseră în jurul orei 16.00 în faţa Monumentului Secuilor Martiri ţinând în mâini steaguri secuieşti. Printre cei prezenţi s-a numărat eurodeputatul Laszlo Tokes, care a şi luat cuvântul, dar şi invitaţi din Spania.

ACTUALIZARE 19.48. Aproximativ 5.000 de oameni s-au strâns la marșul de astăzi. 

Aproximativ 3.000 de persoane erau prezente, puțin după ora 17.00, în fața monumentului secuilor martiri, transmite Claudiu Loghin, jurnalist Digi24. Participanţii se vor deplasa pe jos, circa doi kilometri, către Prefectura Mureş, pentru a depune petiţia pentru autonomie.

Pe de altă parte, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto a reacționat după interzicerea intrării în România unui cetăţean ungar, oficial al Consiliului Naţional Secuiesc, care intenționa să participe la marșul de la Târgu Mureş.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că intrările legale pot fi interzise numai pe baza unei decizii judecătoreşti şi a subliniat că poliţia de frontieră română „nu a făcut referire la vreo astfel de decizie”.

El a adăugat că autorităţile române au refuzat să comenteze acest caz şi că guvernul ungar va trimite o notă diplomatică Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne ale României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri