VIDEO. Mașini dezinfectate și hăitași aduși din Sălaj la partida de vânătoare a milionarilor Europei

Data actualizării: Data publicării:
domeniu vanatoare Balc3

Au fost măsuri de precauție fără precedent la partida de vânătoare de la Balc a milionarilor Europei. Fiecare mașină care a intrat pe domeniul omului de afaceri Ion Țiriac a fost mai întâi dezinfectată, din cauza pestei porcine africane care a afectat animale din zonă. La cea de-a 14-a ediție a tradiționalei partide de la Balc participă magnați din toată Europa, printre care Wolfgang Porsche, Stefano Ricci ori Sandor Csany.

Primii care au intrat, cu noaptea în cap, pe domeniul de vânătoare de la Balc, au fost hăitașii. Toți au fost aduși din județul Sălaj, spre suprarea localnicilor care au participat la partidele de anii trecuți.

„- Sunt mai mulți gonaci din Sălaj?
- Da, am niște prieteni din zona Marca- Cerișa și am vorbit să venim. E periculos, dar dacă îți place, faci", spune un hăitaș.

"- De ce nu au luat anul asta gonaci din sat?
- Se face prin firme autorizate şi probabil că au luat o firmă care au luat oamenii din judeţul Sălaj, după informaţiile mele", a explicat Mihai Daroczi, viceprimarul comunei Balc.

Printre invitații care au început să vină, în mașini de lux, după ora 8 s-a numărat și prințul Dimitrie Sturdza. A fost singurul care a stat de vorbă cu jurnaliștii și le-a spus cum sunt primiți la Balc milionarii Europei.

„Este o masă extraordinar de bună, cu mâncare românească, ca să facem o impresie bună la străini. Visează tot anul ca să poate veni înapoi aici. Am venit 2000 de kilometri pentru vânătoarea asta, pentru că este extraordinară și sunt foarte mulți care au investit în România, milioane."

La intrarea pe domeniu, toate mașinile au fost dezinfectate cu atenție. Măsura a fost impusă de de autoritățile veterinare după ce în urmă cu o lună a fost confirmat un focar de pestă porcină africană pe un fond de vânătoare învecinat.

„Față de măsurile din anii anteriori acum avem echipament de dezinfecție la intrarea în crescătorie. Se dezinfectează toate mijloacele de transport și persoanele care intră acolo, Se recoltează probe și în direcția pestei porcine africane. O parte din probe se fac la DSVSA Bihor, o parte la laboratorul zonal de la Satu Mare și, în funcție de rezultatul acestora, vom ști destinația carcaselor obținute prin recoltare", a precizat Remus Moțoc, director DSVSA Bihor.

După terminarea partidei de azi oaspeții lui Ion Țiriac vor fi invitați la o masă tradițională. Sâmbătă dimineața va avea loc a doua partidă, după care milionarii vor pleca spre case.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri