VIDEO. Mesaje rasiste și xenofobe ale românilor la adresa clipului în care o femeie de culoare poartă o ie

Data publicării:
ie

Un clip de promovare intitulat „RomânIA Centenară”, realizat de o fundație privată, dar în care apare inclusiv logo-ul Institutului Cultural Român, în care un fotomodel de culoare se plimbă prin Londra, îmbrăcat într-un costum popular românesc, a stârnit o avalanșă de mesaje rasiste și xenofobe.

Videoclipul, gândit pentru a arăta că portul românesc, inclusiv ia, a depășit barierele culturale și poate fi purtat în viața de zi cu zi, chiar și într-un oraș cosmopolit precum Londra, a fost asaltat de comentarii în care le este reproșat celor care au făcut video-ul că nu au ales o româncă sau o femeie de culoare albă.

„Clipul e o initiativă privată, realizat în regim privat, de o fundație privată. Sub egida ICR a fost derulat un proiect care prezentă costume populare românești și fotografii cu Laura Cosoi, restul nu are de-a face cu ICR (nici girat, nici patronat, nici finanțat)”, susține ICR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri