VIDEO. Mihai Șora, înconjurat de jandarmi, în mijlocul protestatarilor

Data actualizării: Data publicării:
sora

Filosoful Mihai Șora a venit în Piața Victoriei, unde mii de oameni s-au adunat să protesteze față de modificarea codurilor penale. Sosirea lui Mihai Șora a fost primită cu entuziasm de protestatari. Jandarmii aflați în fața Guvernului l-au înconjurat și au încercat să-l delimiteze de zona unde aveau loc incidente. 

Mii de persoane protestează miercuri seară în Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi împotriva modificărilor adoptate la Codul de procedură penală, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a PSD. În Bucureşti, peste 4.000 de oameni au ieșit în Piaţa Victoriei. În timpul manifestaţiei au avut loc altercaţii între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri