VIDEO. Momentul dramatic în care un copil în stare de șoc este salvat din mijlocul apelor, la Botoșani

Data actualizării: Data publicării:
tanar botosani

Trei maşini parcate au fost avariate în Botoşani după ce acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt şi a căzut peste ele, iar un adolescent de 14 ani care a suferit un atac de panică a fost scos de pompieri dintr-o maşină blocată pe o stradă inundată. Aproximativ 50 de apeluri care solicitau ajutor au fost primite de pompieri, joi seară, după ce o furtună s-a abătut asupra judeţului, oamenii semnalând gospodării inundate şi copaci prăbuşiţi, scrie News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

FOTO&VIDEO. Inundații devastatoare în România. Harta interactivă a zonelor aflate sub ape

METEO. 19 județe, sub cod galben de ploi abundente. Când se îndreaptă vremea

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, joi seară, pompierii au primit 48 de apeluri de solicitare pentru îndepărtarea efectelor generate de ploaia torenţială şi de vânt, printre acestea aflându-se gospodării inundate, acoperişuri şi copaci doborâţi.

Apelurile au venit din mai multe localităţi şi din municipiul Botoşani.

Aici un adolescent de 14 ani a suferit un atac de panică, după ce maşina în care se afla a rămas blocată în apă pe o stradă din Botoşani, el fiind ajutat de pompieri să iasă de acolo.

Imagini din mijlocul ciclonului. Cum arată România după o zi şi o noapte de ploi

De asemenea, vântul a luat acoperişului unei clădiri din Botoşani, iar aceasta a căzut pe trei maşini parcate pe care le-a avariat.

Potrivit ISU Botoşani, pompierii militari şi voluntari intervin în 12 localităţi din judeţ pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente şi vântul puternic (evacuare apă din gospodării, degajarea arbori, acoperişuri).

Până acum s-a răspuns la 36 de solicitări în Suliţa, Botoşani, Baluseni, Roma, Lunca, Braesti, Dorohoi, Mihai Eminescu, Copalau, Candesti, Todireni si Raseuseni.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, o echipă mixtă condusă de preşedintele Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenţă, prefectul judeţului, Dan Constantin Slincu, s-a deplasat în teren, în locurile unde au fost solicitate forţele de intervenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri