VIDEO. Momentul în care acoperișul terasei unei pensiuni din județul Argeș este smuls de ape

Data actualizării: Data publicării:
apa a smuls acoperisul unei terase
. Viitura a fost atât de puternică încât a luat cu ea acoperișul terasei unei pensiuni. Foto: Captură Digi24

Inundațiile care s-au abătut în cursul zilei de marți și în județul Argeș au provocat pagube majore. Viitura a fost atât de puternică încât a luat cu ea acoperișul terasei unei pensiuni. În zona afectată, 60 de persoane au fost evacuate și alte 20 au fost temporar izolate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 20 de persoane cazate la o pensiune din localitatea argeşeană Rucăr au fost temporar izolate din cauza unei viituri. Tot în Argeş, din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voina a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea râului.

Citește și: VIDEO. Ce a rămas după inundații în stațiunile din Prahova. „A fost apa până la geam. Efectiv a intrat prin geamuri”

Mai multe județe au fost afectate de inundații în ultimele zi

Ultimele trei zile au adus furtuni puternice în mare parte din țară, iar inundațiile au produs ravagii în multe județe.  Judeţele afectate au fost Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş.

"S-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, şapte anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noştri au acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate trei autoturisme", se arată într-un comunicat al IGSU.

"În Campingul Zănoaga (Dâmboviţa), din cauza unei viituri produse în cursul nopţii, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, ulterior persoanele au părăsit locaţia. Pompierii au intervenit şi în localitatea Buşteni (Prahova), unde, din cauza unei viituri, opt persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Buşteni", se precizează în comunicat.

IGSU mai menţionează că traficul rutier a fost blocat pe un drum judeţean (DJ 714) şi restricţionat pe un drum naţional (DN 74A), din cauza unui podeţ avariat de viituri. De asemenea, a fost temporar afectată circulaţia pe patru drumuri naţionale (DN 75, DN 2D, DN 68A şi DN 1) şi trei drumuri judeţene, din cauza arborilor căzuţi, a apei şi a aluviunilor de pe carosabil.

Riscul de viituri rămâne în continuare ridicat, iar miercuri sunt așteptate din nou averse, grindină și vijelii. Noi avertizări de ploi și vijelii au fost emise de meteorologi. 

Citește și: Imaginile dezastrului lăsat în urmă de viituri

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri