VIDEO. Momentul în care două avioane s-au ciocnit în Suceava

Data actualizării: Data publicării:
avioane

Au apărut primele imagini de la tragedia aviatică din Suceava, de la Frătăuţii Vechi. Vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoţional! În înregistrarea de amator se vede clar cum cele două avioane de mici dimensiuni zboară în tandem, iar la un moment dat unul din piloţi scapă controlul aronavei şi începe să piardă altitudine. Se prăbuşeşte chiar peste al doilea avion şi tragedia nu mai poate fi evitată.

Unul dintre piloți a murit pe loc, celălalt este în comă la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi.

Cei doi piloţi implicaţi sunt în vârstă de 53 de ani şi celălalt în vârstă de 60 ani. Bărbaţii aveau sute de ore de zbor în tandem, împreună au participat la mai multe aeroshowuri în toată ţara. Unul dintre ei, cel rănit, are în spate o carieră importantă în aviaţia militară, fiind pilot de avioane supersonice, inclusiv MIG 21 şi MIG 23 şi era instructor de zbor.

Cele două aeronave de mici dimensiuni sunt de tipul biplan Skybolt şi aparţineau formaţiei ASALT Timişoara. Acest tip de avion are două aripi fixe suprapuse, câteodată de dimensiuni diferite, dispuse paralel între ele.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava.

În Suceava, sâmbătă după-amiază, trebuia să fie organziat un show aerian pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava. În urma accidentului, spectacolul a fost anulat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri