VIDEO - Momentul în care copilul dispărut de 16 ore a fost găsit. Voluntarul, în lacrimi: Alex, stai! Eşti în siguranţă!

Data publicării:
copil2

Lacrimi de bucurie în familia unui băieţel de 2 ani şi 8 luni care dispăruse aseară din curtea părinţilor. Alex a fost găsit azi-dimineaţă, după ce a fost căutat 16 ore de părinţi, poliţie şi localnici. Nimeni nu ştie cum a trecut peste noapte. Unul dintre voluntari l-a văzut primul, pe un câmp, la 2 kilometri de casă şi a fost copleşit de emoţii.

„Alex, stai! Eşti în siguranţă! Stai că sunăm părinţii!”

Gabriel Buzdugan este voluntarul care l-a găsit pe Alex, copilul dispărut aseară din Şutu, judeţul Cluj. Cele 16 ore de căutare au fost un chin pentru părinţii băiatului.

Copilul de doi ani şi opt luni a profitat aseară de neatenţia mamei care spăla vasele, s-a furişat în afara casei şi a ieşit nestingherit pe poartă. A ţinut tot timpul la piept jucăria de pluş pe care o luase de acasă.

-A mai plecat vreodată aşa, din curte?

Tatăl copilului: Nu! A ieşit să mă caute pe mine.

-Dumneavoastră eraţi la muncă?

-Eram, aveam un pic de treabă.

Când a terminat de spălat vasele mama a mers să-şi vadă copii, însă a găsit-o doar pe sora mai mare a lui Alex, în vârstă de 3 ani şi jumătate. Panicată a început să-l caute pe băiat, dar când şi-a dat seama că este de negăsit l-a sunat pe soţul ei să-i dea vestea şi apoi a dat alarma la 112. 200 de oameni, vecini, voluntari, poliţişti şi jandarmi însoţiţi de câini special dresaţi pentru astfel de cazuri şi un elicopter MApN au pornit în căutarea copilului.

Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj: S-au folosit camere de termoviziune și infraroșu, dar azi-noapte, din păcate, rezultatul a fost negativ. Căutările au reînceput dimineaţă... s-au împărţit în două grupe care au început din nou să perie întreaga zonă.

Vecină: Vai de mine, până pe la 3 am stat şi am căutat şi cu elicopterul au fost şi vai ce a fost aici, dezastru! Eu cred că s-a speriat şi de cum au căutat, ştiţi, cu lanternele, copilul de frică poate s-a ascuns.

La finalul a 16 ore de căutări salvarea copilului a venit de la un voluntar care l-a găsit la doi kilometri distanţă de casă pe un câmp.

Horea Chirteş, colegul salvatorului: A urcat pe dealul din dreapta, l-a văzut la distanţă mare în arătură, se vedea ca şi o umbră şi, în momentul ăla, efectiv a fugit până la el. L-a luat în braţe şi efectiv de emoţie nici nu putea vorbi la telefon, deci îi vendea să plângă, are şi el copii, la fel ca şi noi.

Ca măsură de precauţie medicii SMURD veniţi şi ei la intervenţie au luat decizia să-l ducă pe copil la spital pentru un scurt consult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri