VIDEO „Nu ieșiți din cameră dacă vreți să trăiți”. Cum a decurs un jaf sub amenințarea morții la o familie din Crevedia

Data actualizării: Data publicării:
jaf
Cum a decurs un jaf sub amenințarea morții la o familie din Crevedia. Foto: Captură video

„Nu ieșiți din cameră dacă vreți să trăiți”. Sunt cuvintele pe care proprietarul unei case le-a auzit de la hoții care scotoceau prin lucrurile de la parter. Bărbatul era la etaj împreună cu soția și cei doi copii. Au auzit totul, au fost îngroziți. Nu uitați avertismentul Poliției: sărbătorile sunt raiul borfașilor.

Hoții au așteptat ca membrii familiei să adoarmă și le-au călcat casa puțin după ora 4. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din casă.

Proprietar: Am auzit o pocnitură foarte puternică. Copilul cel mic, în vârstă de 3 ani și jumătate, a ieșit din cameră plângând, eu.. ieșind și eu din cameră să merg spre el, am fost amenințați că, dacă coborâm, o să ne omoare. Toată casa a fost un dezastru! A fost plină de noroi. De bucăți foarte mari de noroi. În acelați timp, nu au... Au fost mai mulți pentru că au spart și mașina soției, din fața casei, de unde au extras și de acolo o geantă, din casă au luat o geantă și un laptop. Au acționat foarte inteligent, cu cagule, măști, mânuși și handsfree, vorbeau pe handsfree. S-a mai încercat și anul trecut, de Paște, tot la fel, și-au construit o scară, tot de pe câmp, și au pus-o pe balcon, au vrut să urce direct la etaj. Am deschis ușa balconului, pentru că am auzit zgomotele, am deschis ușa balconului, s-au speriat și au sărit înapoi și au fugit.

Familia a trecut prin momente cumplite

Proprietar: A fost o senzație... Am împietrit, m-am blocat instant, chiar dacă mulți ar spune că „de ce nu ai acționat? de ce nu ai coborât?”. În momentul acela nu poți să iei nicio decizie, ești blocat și, practic, nu îți vine să crezi ce se întâmplă cu tine în momentul ăla. Ne simțim... parcă tot timpul avem senzația să ne uităm acum, în curte, să nu... O nesiguranță, avem o nesigurață.

Jeni Chiriac - psiholog: Ne putem aștepta la coșmaruri, ne putem aștepta la momente în care, pur și simplu, ne trec anumiți fiori sau suntem ca în priză sau neliniștiți, sau irascibili, sau pur și simplu dobândim niște comportamente de verificare, de exemplu, verificăm dacă geamurile sunt închise, dacă alarma este pusă, dacă ușa este închisă. Sentimentul acesta de nesiguranță care îi cuprinde poate alimenta o stare de anxietate generalizată și este foarte important sprijin și suportul psihologic.

Polițiștii îi caută acum pe hoți.

Ana-Maria-Georgiana Liță - subinspector de poliție - IPJ Dâmbovița: În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

Polițiștii spun că în perioada din preajma sărbătorilor, hoții dau mai multe atacuri.

Sorin Stănică - polițist specializat în prevenirea criminalității: Chiar noi suntem cei care, poate, pe fondul sărbătorilor, să contribuim un pic la această vulnerabilizare, ma gândesc aici tot la plecatul în vacanță, în cazul în care postăm, în mod excesiv, informații despre noi pe rețelele de socializare, cu privire la faptul că am plecat, cu privire la locul în care am plecat, perioada pe care o petrecem de casă. Avem posibilitatea să limităm accesul altor utilizatori, să aibă acces la informațiile pe care le postăm, doar prietenii noștri.

Anul acesta, în România, au fost raportate peste 14.000 de furturi din locuințe. Peste 2000 hoți au fost puși puși sub acuzare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...