VIDEO. Patru cerbi curioși, surprinși într-o pădure din Caraș-Severin

Data actualizării: Data publicării:
cerb caras severin_romsilva

Întâlnire de gradul 0, într-o pădure din Caraș-Severin, între patru cerbi extrem de curioși și angajați ai Romsilva. Imaginile au fost încărcate marți pe pagina de Facebook a Romsilva.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se aflau într-o acțiune de patrulare în fondul forestier când le-au ieșit în cale cei patru cerbi, din care doi sulițari, aceștia apropiindu-se la doar câțiva metri de ei”, se precizează într-o postare pe Facebook.

Cerbul (Cervus elaphus) este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană, precizează Romsilva. Poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme. Anual, în primăvară, își pierd coarnele, ele crescând la loc până la sfîrșitul verii, înaintea perioadei de împerechere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri