VIDEO Pod de pe un drum național, proptit în prăjini de lemn ca să nu cadă. A fost reabilitat acum 3 ani

Data publicării:
Un pod de pe Drumul Național 2N, din Vrancea, a fost proptit cu o prăjină de lemn ca să nu cadă
Un pod de pe Drumul Național 2N, din Vrancea, a fost proptit cu o prăjină de lemn ca să nu cadă. Foto: Captură Digi24

Un pod de pe Drumul Național 2N, din Vrancea, a fost proptit cu o prăjină de lemn ca să nu cadă. Parapetele de protecție s-au rupt, iar, pe alocuri, lipsesc cu desăvârșire. Șoferii care ajung în zonă spun că le este frică să treacă pe acolo, dar nu au alte variante. În timp ce autoritățile se dezic pe rând de el, podul se degradează pe zi ce trece.

Șoferii care circulă pe DN 2N, jud. Vrancea, între localitățile Dumbrăveni și Jitia trebuie să dea dovadă de curaj, pentru că pe acest drum, de 50 de km, sunt nu mai puțin de 8 poduri care sunt într-o avansată stare de degradare.

Oamenii care circulă pe podul din localitatea Jitia se tem pentru siguranța lor.

- Groaznic. Eu trec în fiecare zi acest drum și e groaznic, mai ales iarna.
- Aveți și copil în mașină.
- Da!
- Și nu vă e teamă pentru siguranța dumenavoastră, a lui?
- Bineînțeles!

- Podul stă să cadă. Rămânem izolați aici, alt drum nu mai este. Nu se face nimic.

Nicușor Halici - prefectul județului Vrancea: Acest pod are o expertiză, care este în al treilea an deja, deci a fost făcută o expertiză acum 2 ani pe el și a fost încadrat în gradul 4, grad care necesită o intervenție din partea administratorului drumului respectiv.

De Drumul Național 2N se ocupă Compania Națională de Drumuri, care spune că a reabilitat podul în urmă cu 3 ani.

Alin Șerbănescu - purtător de cuvânt CNAIR: Podul e construit în 1965, în clasa tehnică 4. Acest drum nu ar trebui să fie la Drumuri Nationale, nu îndeplinește caracteristicile. Suntem în faza în care inițiem demersuri pentru a stabili dacă acest pod poate fi reabiliat sau construim un pod nou.

Un alt drum național, același pericol pentru șoferi. Și podul din comuna Girov, județul Neamț, e într-o avansată stare de degradare.

- Rău, foarte rău. Dacă intrați pe dedesubt să-l vedeți, e ciupit, numai fiare. Foarte rău arată. Vă spun eu: când o să cadă, o să-l facă.

- Pur și simplu nici cu bicicleta nu pot să merg că sunt găurile alea pe margini. Doamne ferește, se rupe podul, ce facem?

Drumul Național 15D face legătura între municipiile Roman și Piatra Neamț, iar vehiculele de peste 7,5 tone nu au voie să treacă pe acolo.

Vasile Ciubotaru - primarul comunei Girov: Lucrările pentru pod au fost scoase la licitație. Un an, doi, cât va dura executarea lucrărilor, va fi un dezastru pentru noi în ceea ce privește traficul și tranzitarea localității noastre.

Nici zona de vest a țării nu stă mai bine la acest capitol. În Județul Arad, podul ce leagă comunele Vărșand și Zerind e un real pericol. Circulația rutieră a fost interzisă, dar oamenii continuă să-l treacă la pas.

- Trebuie să mergem roată pe la Chișinău Criș cu cereale, cu ce avem de dus la fermă. 50 de km dus, 50 de km întors.

- Tot timpul te uiți unde calci, tot timpul ai o frică, că se poate duce cu tine.

- Când e înghețat riscăm să alunecăm, să picăm în Criș.

Consiliul Județean Arad spune că nu va construi un pod nou, pentru că acesta e monument istoric, iar investiția ar fi fost de câteva zeci de milioane de euro. Tocmai de aceea, a returnat drumul autorităților locale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri