VIDEO Primăria din Târgu Jiu a fost avariată de cutremur. Au intervenit pompierii

Data actualizării: Data publicării:
Primăria din Târgu Jiu a fost avariată de cutremur. Au intervenit pompierii
Primăria din Târgu Jiu a fost avariată de cutremur. Au intervenit pompierii. Foto: Digi24

Sediul primăriei din Târgu Jiu a suferit avarii după cutremurul cu magnitudinea de 5,7 produs marți după-amiază în zona Olteniei. Pompierii au intervenit pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru oameni.

„Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare și durata lui, după părerea mea, a fost mai mare decât ieri. Inclusiv în primărie sunt produse anumite prejudicii, pagube pentru mașinile din curtea primăriei, au căzut coșurile de pe clădirea primăriei”, a spus primarul orașului, Marcel Romanescu.

„E o clădire veche, e o clădire de cel puțin 100 de ani, din păcate erau prevăzute cu coșuri, cum sunt sobele de pe vremuri. Vom convoca un comitet local pentru situații de urgență”, a adăugat el.

Pompierii au ajuns la fața locului pentru a îndepărta cărămizile căzute și pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol pentru oameni. Circulația a fost deviată în zonă.

Cutremurul a fost resimțit în mai multe localități din zona Olteniei, dar și în București. Câteva clădiri din Târgu Jiu, Baia de Aramă și Drobeta Turnu Severin au fost ușor avariate.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15:16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti.

Cutremurul a fost urmat de două replici de 3,4 și 3,5.

Acestea vin după ce un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,2, s-a înregistrat în România luni după-amiază.

Vă rugăm să ne transmiteți pe adresa redactie@digi24.ro sau pe numărul de whatsapp 0771.100.304 imagini din timpul cutremurului care a avut loc astăzi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri