VIDEO. Protestatar venit de peste Prut: „Înainte îmi era ruşine de Moldova, acum mi-e ruşine şi de România”

Data actualizării: Data publicării:
moldovean

Revoltați de ce s-a întâmplat vineri seară în București, aproape 35.000 de oameni au protestat aseară împotriva şi în marile oraşe din provincie. La Cluj, printre protestatari s-a aflat și un tânăr din Republica Moldova.

Eu sunt din Republica Moldova și vreau să spun că înainte îmi era rusine de Moldova, acum mi-e rusine şi de Romania”, a spus acesta.

Centrul oraşului Cluj-Napoca a fost blocat de cei peste 3.000 de oameni de protestatari.

Îngroziţi de violenţele de la protestul din Capiatală, 10.000 de ieşeni au ieşit în stradă. „Noi suntem plecaţi de şapte ani în Belgia. Eu stau acolo ca să cresc nepoţica. Ne-a revoltat ceea ce am văzut la Bucureşti. Este incredibil ca oameni neînarmaţi nimic să fie bătuţi, să fie târâiţi. Pe ea a impresionat-o teribil şi zice: eu vreau să merg şi eu”, a povestit o femeie.

Peste 8.000 de oameni au mărşăluit pe străzile din Sibiu. Ca la fiecare protest, au scandat şi în faţa casei preşedintelui ţării.

În Timişoara, s-a protestat mai bine de patru ore. Peste 4.000 de manifestanţi au fluturat tricolorul şi au afişat bannere anti-guvernamentale.

În speranţa că vor putea schimba ceva, aproape o mie de craioveni au ieşit în stradă. „Suntem nemulţumiţi de ceea ce face PSD-ul”, a spus un protestatar.

Peste 5.000 de braşoveni au protestat prin cartierele oraşului. Au plecat din faţa prefecturii şi au mărşăluit pe cele mai importate artere, îndemnându-i pe trecători să li se alăture.

Şi la malul mării, peste 2.500 de constănţeni şi-au strigat nemulţumirile.

Peste 600 de persoane au protestat sâmbătă seara şi la Oradea. „Haideți cu noi, vă fură și pe voi!”, au scandat manifestanții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri