Sari la conținut

VIDEO | Ce face puiul de capră neagră salvat de un angajat CFR dintr-un tunel feroviar

Un pui de capră neagră a fost salvat de un angajat al CFR. Iedul era venit pe lume de doar două zile şi se pierduse într-un tunel de cale ferată din Defileul Jiului. Când a fost găsit era slăbit şi speriat. Acum, însă, e în grija unui paznic de vânătoare până când va putea fi eliberat în sălbăticie.

Ranger: A fost găsită de o persoană, angajată a CFR, şi a fost dusă la gară şi de acolo am preluat-o noi cu Asociaţia de Vânătoare.

Imediat ce a fost salvat de pe calea ferată, puiul de capră neagră a fost dus direct la medicul veterinar. Este sănătos, dar prea mic să fie eliberat în mediul său natural, aşa că a fost preluat de reprezentanţii Parcului Naţional Defileul Jiului.

Reporter: Cum era?
Tiberiu Feţcu, ranger: Veselă... Slăbită, având în vedere că îi era şi foarte foame. Din punct de vedere medical, arăta destul de bine.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Puiul de capră neagră este hrănit acum cu lapte de capră, monitorizat atent şi va ajunge în mediul său natural în câteva săptămâni după ce se va putea pune pe picioare.

Nicolae Luca, paznic de vânătoare: Îi vom da la biberon până când o să se descurce în mediul ei când o să-i dăm drumul.

Puiul de capră încă nu are nume. Propunerile sunt aşteptate pe pagina de Facebook a Parcului Naţional Defileul Jiului. Când va fi suficient de matur, rangerii îl vor duce aproape de o turmă de capre negre.

Marin Şerban, directorul Parcului Naţional Defileul Jiului: Ne pare rău pentru eveniment, că fie a fost abandonat mama lui, fie s-a întâmplat ceva neplăcut.

Puiul de capră este extrem de prietenos. A fost nedespărţit de echipa Digi24, iar la final chiar a stat la un selfie.