VIDEO. Scandal cu amenințări mafiote la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești: „Marș, jigodie! Și pe fie-ta ți-o dau la albanezi”

Data publicării:
Spitalul de Psihiatrie Drăgoești
Scandal la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești. Foto: Captură Digi24

Scandal cu amenințări mafiote la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești, din județul Vâlcea. Managerul unității, medic de profesie, numit în funcție de Consiliul Județean Vâlcea, înjură o asistentă, o amenință cu bătaia și cu răzbunarea mafiei. Conversația, care este mai degrabă un monolog înțesat cu injurii, a apărut în spațiul public. Administratorul public al județului Vâlcea critică public limbajul folosit de medic și anunță că acesta s-a autosuspendat din funcție. Cazul este anchetat de poliție și de Consiliului Județean Vâlcea.

- Marș acasă! Gloaba dracului ce ești! Vrei să-ți dau două după cap? Dacă-ți dau una-n ochelari îți zboară fața! Handicapato! Bagă-ți mințile în cap că te joc în picioare!
- Să-mi spuneți de ce mă jucați în picioare?
- De ce te joc?
- Să nu dați în mine!!!
- Marș, jigodia dracu! Și pe fie-ta ți-o dau la albanezi, să ți-o f***!
- Vai de capul meu!

Bărbatul care amenință cu acțiuni mafiote este medic și șeful Spitalului de Psihiatrie din Drăgoești, instituție subordonată Consiliului Județean Vâlcea. Injuriile sale au apărut în spațiul public și au siderat parte bună a societății. Am discutat cazul cu administratorul public al județului Vâlcea, oficialul responsabil de situația spitalelor finanțate de Consiliul Județean.

Jurnalist: Spuneți-mi: Dacă soției dumneavoastră i s-ar fi adresat așa, ce reacție aveați? -
Adrian Mihăilă - administrator public județul Vâlcea: Vă răspund ca om și nu ca administrator public. Aveam reacție! O... reacție! Rapidă! Nu știu ce înseamnă asta cu albanezii. Dacă este un tip de înjurătură mascată... Pentru că nu cred că poți să-i spui cuiva, decât într-o stare super-excitată de nervi, că vei vorbi cu nu știu ce albanezi ca nu știu ce rău să-i facă copilului tău!
- Are prieteni albanezi? A fost școlit în Albania?
- Vă spun sigur că n-a fost școlit în Albania, iar dacă are prieteni albanezi... sunt pe teritoriul lor. Că noi pe aici nu avem. Cred că, de fapt, a fost un conflict de muncă între cei doi, care a escaladat și s-a ajuns la aceste schimburi de replici, dar, de fapt, eu n-am auzit decât un monolog, ca rezultat al unor discuții anterioare.

În vremea asta, la spitalul de psihiatrie Drăgoești... Omerta. Nimeni n-a văzut, nimeni n-a auzit, nimeni nu comentează incidentul.

Din concediu, directorul medical, purtătorul de cuvânt al spitalului, transmite scurt:

Dr. Dragoș Berbece - purtătorul de cuvânt al spitalului: Din câte cunosc, există un dosar de cercetare penală, urmând ca organele abilitate să propună soluția legală în cauză. Și atunci, până la finalizarea anchetei, nu putem oferi mai multe detalii.

În Drăgoești, scandalul nu miră și nu pare să afecteze nici localitatea, nici localnicii.

Gheorghe Rada - inspector primăria Drăgoești: S-a creat așa un grup și hai să-l dăm jos pe Stanca, că nu ne mai place de ochii lui, că nu știu ce.

Gheorghe Melente - primar Drăgoești, Vâlcea: Ca orice om, am ascultat acea înregistrare. Să nu ascultăm decât efectul. Să ascultăm și cauza. E regretabil ce a spus, dacă a spus domnul director vorbele respective, dar să ținem cont că noi suntem predispuși în permanență provocărilor.

Femeia jignită și amenințată de medicul - manager n-a dorit să-și exprime nicio opinie în fața jurnaliștilor. Administratorul public al județului Vâlcea anunță că Edward Stanca este cercetat penal de poliția Drăgășani. În paralel și Consiliul Județean a început propria anchetă. Iar ieri, medicul - manager s-a autosuspendat din funcție până la finalizarea verificărilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri