VIDEO. Șoferul BMW-ului implicat în accidentul de aseară era băut. Martorii spun că pompierii au ajuns târziu

Data actualizării: Data publicării:
accident baicului

O femeie de 35 de ani a murit, iar sora ei, în vârstă de 18 ani, este în stare gravă la spital, după ce mașina în care se aflau s-a ciocnit de un alt autoturism și a luat foc. Accidentul teribil s-a produs marți seara, în jurul orei 22, pe strada Baicului, din sectorul 2, în București. Flăcările s-au răspândit și au afectat și alte patru mașini parcate.

Martorii spun că, deși cele două femei rănite zăceau întinse pe caldarâm, în timp ce mașinile ardeau, ambulanța și pompierii au ajuns abia după aproape jumătate de oră. Femeile ar fi fost scoase din mașină de celălalt șofer implicat în accident, care a fugit apoi de la locul faptei, cu toate că, din primele cercetări ale poliției, impactul nu s-a produs din cauza lui, ci din cauza șoferiței, care ar fi ieșit din parcare fără să se asigure.

La fața locului au sosit patru ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare și două autospeciale de stingere a incendiului. Însă până la sosirea pompierilor, martorii au încercat să stingă flăcările cu extinctoare.

Șoferul fugar a fost găsit la scurt timp de poliție, iar alcooltestul a arătat că acesta consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. El a fost condus la IML pentru recoltarea de probe biologice.

„Am auzit impactul, bubuitura din casă. Am văzut pe geam fum și flăcări. Ambulanțele au ajuns după un sfert de oră cel puțin, o jumătate de oră. Și pompierii, și ambulanța. Si pompierii sunt la doi pași de noi. Nici nu puteai să te apropii de maşini. Semnale, faruri, totul. E jale. Dar poliția și pompierii trebuie să vină în cinci minute. Dacă era vreun vecin cu muzica, venea poliția în cinci minute. La așa ceva a venit după o jumătate de oră”, povestește un martor.

„În jurul orei 22.15, a avut loc un accident rutier între 2 autoturisme aflate în mișcare. Unul a luat foc, iar alte patru au fost avariate. Din impact a rezultat decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia, transportate la Floreasca. Conducătorul unui autoturism a fost identificat în persoana unui bărbat de 40 de ani, care a fost testat cu alcooltestul, rezultând o alcoolemie de 0,28 miligrame în aerul respirat. A fost condus la Institutul de Medicină Legală pentru probe biologice. Este vorba despre șoferul care a părăsit locul accidentului. A fost găsit într-o zonă apropiată. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a persoanelor implicate și pentru stabilirea cauzelor”, a declarat subinspectorul de poliţie Andra Arsintescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri